BARNAS SOLKYST

Har du barn og er usikker på hva dere skal finne på i sommer?

Skap nye minner i Bamble. Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.

Badeparken i Langesund

Badeparken er et sted hvor barna er i fokus gjennom hele året. Her blir det lek og moro for både store og små barn med flere spennende aktiviteter. Parken er perfekt, både når sommeren svikter og når den smiler. Innendørs er det flere store basseng, et snilt fossefall og en stor vannsklie. På varme solskinnsdager kan man også nyte bassenget utendørs.

Overnatte i badeparken? Les mer om tilbudet her.

Trampolineparken

Hold øynene oppe, for snart kommer Trampolineparken til Stathelle! Skyland Trampolinepark AS skal flytte inn på Alti Brotorvets kjøpesenter. Dette blir mer enn bare en trampolinepark. Parken kommer nemlig også til å ha sin egen klatreløype, sklier, slakk line, wipe-out-installasjon, dodgeball og jump-off tower. Med dette blir parken ekstraordinær og kommer til å gi minner for livet. Her kan barna få en dag fylt med action og spenning.

Logo Skyland

PS: Følg med på SKYLANDS hjemmeside for lansering av åpningsdato.

Krogshavn

Nyt de varme sommerdagene på Krogshavn! Dette er en unik badeplass for hele familien. Plassen har hoppemuligheter fra både flytebrygge og svaberg, enkle lekeapparater, sandvolleyballbane og fotballbaner. Det er også fri benyttelse av grill på plassen. Her kan man kjøle seg ned i vannet og kjøpe en is fra kiosken på parkeringsplassen. Plassen er også godt tilrettelagt for funksjonshemmede, med eget HC-toalett, asfaltert vei gjennom hele området og egen HC-rampe ned til sjøen. Dette er et pent opparbeidet område med grønne sletter, benker, gangbruer og badetrapper.

Tangen Fort og Trolldalen Fort

Tangen Fort

Hva med en tidsreise i sommer? Utforsk Tangen Fort og opplev gammel krigshistorie med barna. Under andre verdenskrig laget tyskerne løpeganger, tunneller og kanonfundamenter. Konstruksjonene er i dag stengt, men godt synlige i landskapet og spennende å utforske. Kombiner turen med kyststien i Bamble og opplev mer av den storslåtte naturen som Solkysten har å by på.

Trolldalen Fort

Trolldalen Fort gir også en spennende og historisk opplevelse. Med mulighet for å utforske bunkere, løpeganger, kanonstillinger på nært hold, blir dette fort en eventyrlig plass for barna. Restene er spor etter tyskernes festningsanlegg fra andre verdenskrig. Fra det høyeste punktet er det også vakker utsikt utover skjærgården som skiller Bamble og Kragerø kommune. Klikk her for mer info om ankomst og parkering.

Trolldalen Fort

 Gapahuken i Øygårdsskauen

Begi deg ut på jakten etter Gapahuken i Øygårdskauen. Gapahuken ligger ca. 1 km fra Brevikstranda. Dette er en fantastisk tur for de som vil finne en ny og skjult turskatt denne sommeren. Her er det panoramautsikt utover Smørvika og det er mye å utforske i skogen. Pakk med en god niste og dra ut på leting. Her finner du kartet.

Øyhopping

Føles ferien langt unna? Prøv øyhopping langs solkysten. Ta fergene ut til de store ferieparadisene som skjuler seg på små øyer. Opplev hvite strender, klart vann og herlige bademuligheter. En smak av syden trenger ikke å være langt unna. Dere kan gå om bord fra en av disse starthavnene: Brevik, Stathelle, Langesund eller Helgeroa. Herfra kan dere ta fergen til mange herlige feriedestinasjoner som Langøya, Havparadiset og Jomfruland. Les mer om øyhopping i Bamble her.

Langøya

Sett av en helg i sommeren og ta fergen til Langøya. Langs øya kan du gå kyststien og oppleve flott natur og gode bademuligheter. Her er strendene hvite og sola glitrer i vannet. I tillegg er det spennende overnattingsmuligheter. Man kan overnatte i fyret eller i ett av kystledhyttene på øya. Det er også muligheter for å sove under åpen stjernehimmel på gresslettene. Nyt sommerdagene her og slapp av i rolige og vakre omgivelser. Dette er en perfekt plass for å få kvalitetstid med familien.

Overnatting i telt/hengekøye

Det er varme sommerdager i vente. Hva med å prøve noe nytt denne sommeren og sove i hengekøye under en åpen himmel? Det er ingen utsikt som er vakrere enn en solnedgang eller soloppgang ved kysten. Langs solkysten spirer det av idylliske utsiktsposter med mektig natur. Velg ut en eller flere av rutene langs kyststien og finn den perfekte utsiktsposten sammen med familien. Ha med noe god mat og skap minner for livet. Finn din perfekte vandrerute her.

Klikk her for mer informasjon om overnattingsmulighetene i Bamble.

Langesund

Ta en dagstur til Langesund og opplev definisjonen av småbyidyll. Med gatemusikanter, gamle hvite trehusbebyggelser og et sjarmerende handelstorg gir Langesund smaken av ekte norsk sommer. Du kan tilbringe formiddagen på en av Langesunds mange, vakre strender som Krogshavn, Langøya, Steinvika eller Furustranda

Les mer om Bambles sydenstrender her.

Man kan så spise lunsj på en av de tradisjonelle bakeriene kafeene som Langesund Langhandel, før man går videre til handelstorget. Se deg omkring mens gatemusikantene spiller, og sjekk ut torgets spennende og eksotiske varer. Det er også et blomstrende kulturliv i Langesund med flere barnevennlige konserter på dagtid. Her spiller artistene gjennom hele sommeren, så ta med barna på en unik dagstur og opplev både strender, handelstorg og konsert i løpet av en dag.

Les mer om kultur og musikktilbudet i Langesund.

 

Vekk barnas turglede langs solkysten

Vekk barnas turglede i sommer! Det finnes mange vandreturer langs solkysten som er barnevennlige. Her er en liste med tre turer som dere kan begynne med i sommer.

Vardås

Vardås er en tur som passer for både store og små. Her får man en fantastisk panoramautsikt utsikt utover havet og skjærgården. Turen er kort med ca 1,5 km hver vei. Med røtter og stein er dette en god utfordring for små barneføtter.

Storås bygdeborg

Storås bygdeborg er en enkel fottur på 1,9 km. Ruten følger den forhistoriske oldtidsveien og går i et lett og fint terreng på en god sti. Gjør turen ekstra spennende for barna ved å lese opp det som står skrevet på informasjonstavler om historien langs stien. På toppen er det flott utsikt utover Bamblekysten.

Prisgrunn og Ivarsand

Dette er et meget populært turområde for barnefamilier. Med flott strand og svaberg er dette en enkel plass hvor man kan klatre, plukke skjell, fiske og bade. Det er en fin og lett sti man kan gå fra Ivarsand til Prisgrunn

Les mer om Solkysten her

Sommerkampanje 2024

Sommerkampanje 2024

Velkommen til hyggelig handel i trivelige Langesund. Nyt dagen med shopping og matopplevelser.

Kulturlivet i Langesund

Kulturlivet i Langesund

Fyll sommeren med nye minner med Langesund’s kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Langesund på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Overnatting

Overnatting

Langesund har flere overnattingsmuligheter. Her kan du bo på hotell, i bobil, komme med båt eller du kan bo på Langøya i fyrmesterboligen eller på hovedgården.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping er gøy for hele familien . Løvøy går i fast rute fra Brevik fra 24 juni til 11 august. Hopp på båten på Stathelle!

Langesund musikk og festival

Langesund musikk og festival

Langesund byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Langesund har hyggelige kaféer og restauranter du kan sitter og nyte et godt måltid.

Kyststien i Bamble

Kyststien i Bamble

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Til Langesund med egen båt

Til Langesund med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.