Kyststien i Bamble

Hele familieopplevelsen samlet på ett sted

Kyststien i Bamble er blitt omtalt som Norges svar på Cinque Terre, og det er ikke uten grunn. Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter ved vannkanten og ikke minst fantastiske naturopplevelser.

Kyststien er derfor mer enn bare en tursti. Det er en helhetlig opplevelse av Bambles vakre solkyst, og alle aktivitetene som tilbys der. Les mer om hvorfor kyststien i Bamble er det ultimate reisemålet. 

Fra småbyidyll til storslått natur

Kyststien i Bamble er unik ved at den tilbyr det beste av to verdener: store naturopplevelser og småbyidyll. Du kan vandre fra torvet i Langesund og høre gatemusikantene spille mens du følger Vaterlandsgate. Mens du går gjennom idylliske hvitmalt trehusbebyggelser, vil naturen innta omgivelsene. Du følger de blå merkene og begynner å høre bølger som bruser. Du kjenner den salte lukten av havet idet det går ut på Furustranda, friluftstportalen der kyststien starter. Der tar du til deg utsikten av havet, og kanskje et bad?

Kjøl deg ned i sommervarmen og utforsk bademulighetene langs kyststien.

Etter du har ankommet Furustranda kan du gå videre til Tangen Fort, en av kyststiens mange storslagne og historiske utsiktspunkter. Her kan du se over til til idylliske Jomfruland, Mølen og Helgeroa. Plassen bærer historiske merker fra krigen. Her kan du velge å gå tilbake, eller ta en rundtur og gå videre mot Krogshavn. På veien vil du passere mange fantastiske badestrender, så ikke nøl med å hoppe uti for et avkjølende bad i sommervarmen.

Om du følger ruten vil du ende opp tilbake i Langesund sentrum. Da kan du avslutte dagen med å ta en velfortjent matbit hos en av de mange restaurantene i byen.

Les mer om det unike mattilbudet i Bamble her.

Ved å gå ruten fra Langesund til Krogshavn vil du oppleve bademuligheter, historiske momenter, fantastisk utsikt og gode restauranter. Best av alt er at dette er kun en liten perle av flere spennende opplevelsesrike ruter som kyststien har å by på. Det finnes også andre måter å gjøre turen mer spennende. Du kan for eksempel kombinere turen med øyhopping og oppleve mer av Telemarks vakreste kyst.

Øyhopping og skjærgårdsopplevelser

Hva med å kombinere vandring langs kyststien med øyhopping? Få den ultimate sommeropplevelsen med god mat, flott natur, konserter og festivaler.

Det finnes mange måter å kombinere turene og opplevelsene på. Om du ønsker en unik ferieopplevelse med flott natur, god mat og sydenlignende badestrender, bør du dra til Langøya. Du kan gå ombord i Langesund og ta koggen til Langøya hovedgård. Der kan du gå 3,5 km langs kyststien på øya, bade langs hvite sandstrender og spise god mat. Det er også konserter og muligheter for å overnatte i fyret, i fyrboligene eller på hovedgården.

Finn flere spennende reise destinasjoner med øyhopping her.

Finn flere spennende reiser med øyhopping her.

Geoparken

Har du interesse for unik natur? Kyststien i Bamble kobler til UNESCO Global Gea Norvegica Geopark. Dette er en park som gir en unik naturopplevelse. I 2025 vil administrasjonen i Geoparken ha sitt kontor i det gamle Rådhuset på torget.

Parken er fredet og det er ikke lov å ta med seg noe, med unntak av gode minner. På denne turen bør du ta med deg badetøy og noe godt å grille. Det er ikke lov å ha med egen grill, men parken har satt ut grillrister som man kan bruke. I tillegg er Steinvika kjent for å ha fantastiske bademuligheter om sommeren. Med sitt unike, ville preg med skarpe kanter og formasjoner fra bølger, blir dette en ny og spennende badeopplevelse.

Slik kommer du deg til parken

Det finnes mange måter å oppleve kyststien i Bamble til fots. Med storslått natur, øyhopping og unike muligheter for god mat, bading, konserter og overnatting er dette et ferieparadis som har alt en måtte ønske seg. Enten du planlegger en dagstur eller et lenger opphold, vil opplevelsen av kyststien bli et kjært sommerminne. Pakk sekken og begi deg ut på en eventyrlig tur!

Les mer om Solkysten her

Sommerkampanje 2024

Sommerkampanje 2024

Velkommen til hyggelig handel i trivelige Langesund. Nyt dagen med shopping og matopplevelser.

Kulturlivet i Langesund

Kulturlivet i Langesund

Fyll sommeren med nye minner med Langesund’s kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Langesund på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Overnatting

Overnatting

Langesund har flere overnattingsmuligheter. Her kan du bo på hotell, i bobil, komme med båt eller du kan bo på Langøya i fyrmesterboligen eller på hovedgården.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping er gøy for hele familien . Løvøy går i fast rute fra Brevik fra 24 juni til 11 august. Hopp på båten på Stathelle!

Langesund musikk og festival

Langesund musikk og festival

Langesund byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Langesund har hyggelige kaféer og restauranter du kan sitter og nyte et godt måltid.

Til Langesund med egen båt

Til Langesund med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.