Sykling langs Bamblekysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. Dette er en vakker tur som tar deg med gjennom sjarmerende trehusbebyggelser, vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Ta på hjelmen, hopp på sykkelen og skap et uforglemmelig sommerminne. Du kan begynne sykkelturen fra fergekaia i Langesund, eller fra sentrum. Hør gatemusikantene spille mens du begynner å trå avsted. I løpet av sykkelturen kan du forvente vakre utsiktspunkter som Tangen Fort, flotte overnattingsmuligheter og gode restauranter.

Les mer om Bambles unike matopplevelser her.

Sykkelturen ender opp i idylliske Kragerø, men stopper ikke der. Videre fra Kragerø kan du nemlig hoppe på cruise for eksotisk sykkel-øyhopping til flere av solkystens vakre øyer.

Overnattingsmuligheter

Stopp og lad opp batteriene i løpet av turen. Det finnes flere overnattingsmuligheter langs ruta hvor det blir tilbudt gode senger og mat som gir påfyll av energi til å fortsette turen dagen etter.

Flere matmuligheter

Etter du har trådd i oppoverbakkene kjenner du at det begynner å rumle i magen. Langs hele sykkelruten er det flere hyggelige spisesteder. Dette er noen av dem:

Visste du at du kan kombinere mat og konsertopplevelser i Bamble?

Øyhopping

Det finnes mange cruise og båtreiser som vil ta deg på rundtur og gi en fantastisk sykkelopplevelse. Her er noen av dem:

Valle-Jomfruland-Kragerø:

Etter at man har kommet til Valle er det mulighet å ta taxibåt til idylliske Jomfruland. Der kan du overnatte og utforske landskapet mens du sykler langs øya. Med rullesteinstrender, sandstrender, eventyrlig hvitveisblomstring, Jomfrulandtårnet og mye mer, er dette en eventyrlig plass som må oppleves.  Dagen etter kan du ta båten tilbake og inn til Kragerø.

Vil du vite mer om Jomfruland? Klikk her for mer informasjon.

Kragerø-Skåtøy:

Ta med deg sykkelen fra Kragerø og over til vakre Skåtøy.  Dette er en plass som byr på naturskjønne opplevelser, mat, kunst og en av Norges tredje største trekirker: Skåtøy Kirke, også kalt “Skjærgårdskatedralen”. Her kan du også stoppe for en god matbit og hjemmelaget kaffe hos Skåtøy Kafé og Galleri. 

 

Finn ut mer av hva som gjemmer seg på Skåtøy her.

Vil du se mer av Bamble fra sykkelsete? Se her for mer tips til spennende sykkelruter i Bamble

Les mer om Solkysten her

Sommerkampanje 2024

Sommerkampanje 2024

Velkommen til hyggelig handel i trivelige Langesund. Nyt dagen med shopping og matopplevelser.

Kulturlivet i Langesund

Kulturlivet i Langesund

Fyll sommeren med nye minner med Langesund’s kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Langesund på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Overnatting

Overnatting

Langesund har flere overnattingsmuligheter. Her kan du bo på hotell, i bobil, komme med båt eller du kan bo på Langøya i fyrmesterboligen eller på hovedgården.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping er gøy for hele familien . Løvøy går i fast rute fra Brevik fra 24 juni til 11 august. Hopp på båten på Stathelle!

Langesund musikk og festival

Langesund musikk og festival

Langesund byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Langesund har hyggelige kaféer og restauranter du kan sitter og nyte et godt måltid.

Kyststien i Bamble

Kyststien i Bamble

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Til Langesund med egen båt

Til Langesund med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.