overnattings-muligheter i langesund

Kystlinjen i Bamble er kjent for sitt mangfold av strender, svaberg og øyer – i tillegg til vakre omkringliggende byer som byr på aktiviteter for hele familien. I Langesund finner du flere overnattingstilbud! Du kan velge om du vil bo på hotel, i fyrmesterboligen eller sover ute i naturen!

Det perfekte hotellet for
hele familien

Quality Hotel Skjærgården ligger ytterst ute i Langesunds vakre skjærgård, og omtales som et tropisk paradis for både barn og voksne. Her er det barna og det gode familieliv som står i fokus, og hotellet er stolte av å kalle seg barnas hotell! 

Oppholdets store høydepunkt er hotellets badepark som rommer hele 4000 kvadratmeter, og at hotellet i helger og skoleferier lager barnefest fra morgen til kveld. Husmusa Piccolo bor på loftet, kommer ned til frokost, og han har en egen sang og dans han gjerne lærer bort til alle som vil høre på ham. Aktivitetsledere er også på plass for å sikre at barna har mer enn nok å gjøre – som for eksempel kino, ansiktsmaling, barnedisco og mye annet moro! 

Med sin unike beliggenhet, kan man i løpet av oppholdet også planlegge daglige utflukter til andre aktiviteter; Gea Norvegica UNESCO Global Geopark, kan både være lærerikt og spennende, i Steinvika kan du lese deg litt opp på parken. Cudrio’s gate 3 er åpent hele sommeren og her er det ulike aktiviteter for barn. Også kan du selvfølgelig kjøpe is på brygga!

Hvis målet med ferien derimot er fullstendig avkobling, kan du også nyte late dager ved strandkanten eller utforske turstiene og kystlinjen som ligger i området rundt hotellet. Hotellet har også treningsrom, og i restauranten kan du nyte mat og drikke med flott utsikt over sjøen.

Kort fortalt; hos Quality Hotel Skjærgården finner du noe for hele familien!

Les mer om hotellet og bestill overnatting her

Naturnært og idyllisk
overnatting

Når du kommer til Langesund kan du ta en liten miniferie på Langøya – pakk med deg telt og tilbring noen dager ute på den fantastiske øya. Fra 23 juni til 11 august går det skyttel frem og tilbake hver dag fra kl. 11.00 – 22.00. Koggen som går i Skyttel går fra Cudrios Brygge og koster 50 kr tur/retur for voksne og gratis for barn.  Langøya har vakre strender hvor du virkelig kan senke skuldrene, bade, grille på de fremsatte bålpannene, vandre rundt på øya eller spise på Langøya Hovedgård. 

Kongshavn Bobilcamp

 Vi er glade for at det også i år ble bobilparkering på den gamle fergeterminalen. Her er det plass til  ca 25 bobiler og 80 parkeringsplasser for personbiler. Det koster 250 kr pr natt for overnatting med bobil og det er enkle fasiliteter. Besøkene kan hente vann fra vannpost men det er ikke tilgang til toalett og dusj. Parkeringen er midt i smørøyet og det er kun 5 min å gå bort i til sentrum hvor du finner butikker og  restauranter. Du kan lese mer om bobilparkeringen på Bamble kommune sine nettsider.

Foto: Bamble kommune

En unik opplevelse:
Langøytangen Fyr

Helt sør på Langøya utenfor Langesund ligger vakre Langøytangen Fyr. Med en historie som strekker seg helt tilbake til opprettelsen i 1839, har fyret siden 2005 vært en helårs kystledhytte åpent for alle. Med sin historie, plassering og fantastiske uteområder (som også har lekeplass!) er overnatting på Langøytangen Fyr spennende for både voksne og barn. 

Foto: Visit Telemark

På fyret er det lagt opp til enkel standard med selvbetjening – uten at det går på bekostning av utstyret du trenger for et optimalt opphold. Her finner du alt av enkelt kjøkkenutstyr, til vaskemaskin, kaffetrakter, grill og WiFi. Fyret har fire rom, med tilsammen tolv senger. Stue, kjøkken og bad er fellesarealer, og det er et bio–toalett på utsiden. 

Overnatting på Langøytangen Fyr er et populært tilbud, så her gjelder det å bestille i god tid i forveien. Les mer og bestill ditt opphold her. 

Foto: Visit Telemark

Gjestehavner

Ikke overraskende er Bamble kommune  et ypperlig utgangspunkt for turer med båt. Nyt deilige dager på sjøen, og legg til for besøk og overnatting hos en av kommunens gjestehavner i Langesund: Langesund Gjestehavn,  Kongshavn Gjestehavn eller Langøya Gjestehavn.

 Overnatting på en gjestehavn er både en fin måte å utnytte dagene på sjøen, men også perfekt for deg som ønsker å sosialisere med andre båtglade nordmenn.

Les mer om Solkysten her

Sommerkampanje 2024

Sommerkampanje 2024

Velkommen til hyggelig handel i trivelige Langesund. Nyt dagen med shopping og matopplevelser.

Kulturlivet i Langesund

Kulturlivet i Langesund

Fyll sommeren med nye minner med Langesund’s kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Langesund på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping er gøy for hele familien . Løvøy går i fast rute fra Brevik fra 24 juni til 11 august. Hopp på båten på Stathelle!

Langesund musikk og festival

Langesund musikk og festival

Langesund byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Langesund har hyggelige kaféer og restauranter du kan sitter og nyte et godt måltid.

Kyststien i Bamble

Kyststien i Bamble

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Til Langesund med egen båt

Til Langesund med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.