Geoparken

- Et spennende reisemål med flere muligheter

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her er det muligheter for å gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner som preger landet vårt.

Morsomt og lærerikt 

Gjør noe annerledes og nytt i sommer. Ta med deg familien, eller bare deg selv og opplev spennende historie om landskapet vårt. Bamble er en del av Geoparken og her  finnes spor av spennende og forhistoriske krefter. Bambles svaberg har vært i kollisjon med kontinenter for hundrevis av millioner av år siden, mens kalksteinene i Langesundsområdet en gang var havbunn i et tropisk hav.

Den gangen, for 500 millioner år siden lå Norge sør for ekvator. I Steinvika, på Rugtvedt og på Rognstranda kan du lese om de forskjellige bergartene og historien til de ulike formasjonene. Slik kan du ta med barna på en spennende og lærerik tur. Her kan de både se og lese om historiene om Bambles spennende og lange naturhistorie. 

Les mer om Geoparken i Bamble her

Bademuligheter i Geoparken

Geoparken kan også friste med spennende bademuligheter. Rognstranda og Steinvika har flotte bademuligheter for både store og små. I tillegg får man utforsket mer av den spennende historien. I Steinvika er det blant annet fullt av fossiler. Dette gir et enda dypere innblikk i hvordan livet var den gangen det tropiske havet lå over landet. Fossilene i Steinvika er fredet og må ikke ødelegges!

Les mer om Bambles spennende bademuligheter her.

Flotte turopplevelser

Om du ønsker en dag med aktivitet er Geoparken en perfekt kombinasjon. Geoparken har turer til mange ulike geolokaliteter. Annonserte turer er i hovedsak gratis, men for de spesielt interesserte er det mulig å booke egne turer direkte. 

Les mer om turer i Geoparken og hvordan å booke egen tur her

Les mer om Solkysten her

Sommerkampanje 2024

Sommerkampanje 2024

Velkommen til hyggelig handel i trivelige Langesund. Nyt dagen med shopping og matopplevelser.

Kulturlivet i Langesund

Kulturlivet i Langesund

Fyll sommeren med nye minner med Langesund’s kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Langesund på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Overnatting

Overnatting

Langesund har flere overnattingsmuligheter. Her kan du bo på hotell, i bobil, komme med båt eller du kan bo på Langøya i fyrmesterboligen eller på hovedgården.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping er gøy for hele familien . Løvøy går i fast rute fra Brevik fra 24 juni til 11 august. Hopp på båten på Stathelle!

Langesund musikk og festival

Langesund musikk og festival

Langesund byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Langesund har hyggelige kaféer og restauranter du kan sitter og nyte et godt måltid.

Kyststien i Bamble

Kyststien i Bamble

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Til Langesund med egen båt

Til Langesund med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.