SOMMERBYEN LANGESUND

Det finnes mange måter å oppleve Langesund på. Langesund er en skjult perle langs Bamblekysten, og  ren definisjon på småbyidyll. Her kan du høre gatemusikantene spille og synge gjennom hele sommeren. Med vakre, hvite trehusbebyggelser og et sjarmerende torg, vil du føle at du spaserer gjennom ekte, norsk sommer. Lekre nisje butikker med godt utvalg gjør at du kan finne de lekreste skatter!

Les mer om Solkysten Handelsforening her

Visste du at Bamble har en kyststi? Stien tar deg med på en reise fra småbyidyll til skjærgårdens vakreste naturskatter. Les mer om kyststien her.

Hva med å stoppe innom en av byens kafeer? Langesund Landhandel er en av Langesunds tradisjonelle kafeer som byr på ferske bakevarer, brød og mat fra lokale produsenter. Stopp innom for noe godt å spise eller noe avkjølende å drikke i sommersola.

Langesund Ostemakeri er også verdt et besøk om du setter pris på lokale råvarer; av lokal melk fra Bamble yster de ost av ypperste kvalitet, og kjeksen lager de for hånd. Eller kanskje er du på jakt etter dagens middag? Da kan Solkysten Fisk & Skalldyr friste med en ferskvaredisk fylt med deilige råvarer og nystekte delikatesser.

Langesunds idylliske handelstorg har åpne butikkdører som ønsker deg velkommen inn langs gågatene. Plukk med deg skjønne sommerplagg som vil være et minne fra turen. En utvalgt favoritt for deg som ser etter de siste trendene, er Torget 12 som byr på det siste innen klær, sko og interiør. Josefine er også en av Langesunds unike klesbutikker. Denne butikken passer perfekt for de som interesserer seg for mote, og 50 og 60-talls kjoler. Her finner du et spennende og sjarmerende utvalg av trendklær og lekre kjoler. Og for kommende bruder er Mettes Brudedesign et absolutt must.
Les mer om kulturlivet i Langesund

Kombiner shoppingturen i Langesund med øyhopping. Breviksfergene går innom Stathelle, innom øyene og ut til Langesund.

Les mer om Solkysten her

Sommerkampanje 2024

Sommerkampanje 2024

Velkommen til hyggelig handel i trivelige Langesund. Nyt dagen med shopping og matopplevelser.

Kulturlivet i Langesund

Kulturlivet i Langesund

Fyll sommeren med nye minner med Langesund’s kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Overnatting

Overnatting

Langesund har flere overnattingsmuligheter. Her kan du bo på hotell, i bobil, komme med båt eller du kan bo på Langøya i fyrmesterboligen eller på hovedgården.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping er gøy for hele familien . Løvøy går i fast rute fra Brevik fra 24 juni til 11 august. Hopp på båten på Stathelle!

Langesund musikk og festival

Langesund musikk og festival

Langesund byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Langesund har hyggelige kaféer og restauranter du kan sitter og nyte et godt måltid.

Kyststien i Bamble

Kyststien i Bamble

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Til Langesund med egen båt

Til Langesund med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.