Øyhopping i Langesundsfjorden

 Øyhopping er gøy!

Langesund er knutepunktet for alle båtene som går i fjorden   Helgeroafergene og Breviksfergene

Breviksfergene har anløp til Langesund 2 ganger daglig

Å dra på øyhopping blir stadig mer populært, og øyhopping i Langesundsfjorden er en perfekt aktivitet for hele familien i sommer. Dette er en av Telemarks fineste kystopplevelser, og det store spennet i øyenes utforming og ulike tilbud gjør det attraktivt for mange å legge turen hit. Langesund er dessuten kjent for å være et av stedene i Norge med flest soldager i året, noe som kommer godt med på norgesferien.

.

.Sommersesongen for Øyhopping med Breviksfergene varer fra 24.juni-11.august, men det er fullt mulig å hoppe rundt i Breviksskjærgården hele året. Du kan hoppe på båten fra Brevik, Stathelle, Langesund eller Helgeroa. Helgeroafergene går i rute fra 21 juni til 11 august

Les også: Skjærgårdscruise langs Solkysten i Bamble 

Kart over Bamble

Klikk på kartet for å se større

4 stopp du bør få med deg på øyhoppingen

Bjørkøya

– for deg som vil sykle

Bjørkøya finner du idylliske sandstrender, en spennende flora og et rikt dyreliv. Øya har et terreng som egner seg ypperlig for deg som har med sykkel, da det er flere merkede sykkelstier på øya. Følger du kyststien kan du nyte vakker utsikt, kystlandskap og hyggelige hytteområder.

Her kan du spise:
Bjørkøya Mat & Bar er åpen i sommersesongen og frem til skolestart, og har en stor uteservering med plass til både to- og firbeinte gjester.

Her kan du overnatte:
Det er tillatt å telte på Bjørkøya, og det er både drikkevann og offentlig toalett nær kaféen og fergeleiet. Det er også mulig å leie hytte gjennom Herøya Arbeiderforening.

Sandøya og Løvøya

– for deg som vil oppleve ekte øyidyll

Sandøya er et levende øysamfunn med ca 340 fastboende innbyggere. Her finner du flere badestrender som Grunntunga og Skolestranda, fine gangstier, og et idyllisk sentrum nær ferjestedet «Kommunebrygga». Du kan også gå den populære stien over til Dikkon på den andre siden av øya, og videre over gangbroen til Løvøya. På Løvøya kan du gå langs strandsonen der det er flere små viker, bukter, strender, og svaberg. Fra Løvøya kan du hoppe på fergen tilbake til Brevik.

Her kan du overnatte:
På Dikkon kan du overnatte på campingplassen, eller du kan gå stien over til Løvøya og telte på en av de store gresslettene.

Store Arøya

– kulturminner og gode bademuligheter

Store Arøya er en del av øygruppen Arøyene, og byr på særdeles godt turterreng, spennende flora, kulturminner og gode bademuligheter. Store Arøya ligger i den ytterste delen av skjærgården mellom Helgeroa og Langesund. Avstanden mellom de ulike Arøyene er kort nok til at det er mulig å svømme mellom øyene.

Her kan du spise
Overnattingsgjester på Arøyaskolen kan fritt benytte seg av enkle kjøkkenfasiliteter og spisesal. Som øyhopper kan du også hoppe på fergen og bli med over til for eksempel Langøya og spise middag på Langøya Hovedgård.

Her kan du overnatte
Overnatt i historiske omgivelser på Arøyaskolen. Skolebygget fra 1900 er pusset opp i nyere tid, men har bevart sjarmen og orginale elementer. Arøyaskolen har 30 overnattingsplasser, og ligger rett ved ferjebrygga Lindtein. Det er også mulig å telte ved skolen, og det er både lekeplass og toalettmuligheter på området.

Langøya i langesund

– overnatting i havgapet

Langøya i Langesund er en av de fineste øyene i Langesundsfjorden med hvite, langgrunne sandstrender, turstier og restaurant. Langøya er et landskapsvernområde og inkluderer det kjente Langøytangen fyr, som er Solkystens ytterste landemerke mot Skagerrak.

Her kan du spise
I sommersesongen har Langøya Hovedgård sommerrestaurant fra onsdag til søndag i de gamle, ærverdige lokalene. Her får du kortreist mat og deilige smaksopplevelser for hele familien.

Her kan du overnatte
Mange drømmer om en sommer ute på et fyr, og på Langøytangen fyr er det mulig for besøkende å overnatte i fyrmesterboligen. Fyret ligger på sørenden av øya, og har fire rom med totalt 12 sengeplasser til utleie. Ta kontakt med Langesundsfjorden Kystlag for å bestille overnatting.

Du kan også telte på turen. På nordenden av øya er det en stor gresslette der du kan sette opp telt. Vær obs på at det ikke er tillatt å fyre bål på Langøya.

Langøya Hovedgård har fra 2024 åpnet for Bed&Breakfast – her kan du leie delikate og fine rom.

ØYVETTREGLENE

  1. Ta hensyn til øyas naturverdier og kulturminner.
  2. Ta hensyn til øyfolket: det gjelder både  fastboende, hyttefolk og besøkene.
  3. Rydd raste- eller overnattingsplassen etter deg og ta med søpla hjem.
  4. Bålbrenning er ikke tillatt i perioden 15.april – 15. september. Grilling må kun skje på tilrettelagte grillplasser. Unngå bruk av engangsgriller.
  5. Telting er tillatt inntil 2 døgn om gangen på samme sted og minst 150 meter unna bebodd hus eller hytte.
  6. Husk båndtvang i tiden fra 1. april – 20 august. Ta hensyn til dyre- og fuglelivet på øyene.
  7. Det er ikke tillatt å gå over dyrka mark i perioden 30. april – 14. oktober.
  8. Planter, sopp, bær og urter som ikke er freda kan plukkes til personlig bruk.

Les mer om Solkysten her

Sommerkampanje 2024

Sommerkampanje 2024

Velkommen til hyggelig handel i trivelige Langesund. Nyt dagen med shopping og matopplevelser.

Kulturlivet i Langesund

Kulturlivet i Langesund

Fyll sommeren med nye minner med Langesund’s kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Langesund på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Overnatting

Overnatting

Langesund har flere overnattingsmuligheter. Her kan du bo på hotell, i bobil, komme med båt eller du kan bo på Langøya i fyrmesterboligen eller på hovedgården.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Langesund musikk og festival

Langesund musikk og festival

Langesund byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Langesund har hyggelige kaféer og restauranter du kan sitter og nyte et godt måltid.

Kyststien i Bamble

Kyststien i Bamble

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Til Langesund med egen båt

Til Langesund med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.